Materiaalipankki

Täältä löydät sekä “Yhteistyöllä lisäarvoa ruokaketjuille – elintarvikeyritysten aktivointi Kaakkois-Suomessa” että “Ruoka-Kouvola uudeksi elinkeinokärjeksi”- hankkeen tilaisuuksien materiaaleja ja tilastoja ja niitä täydentäviä osioita.

 

Osta ja myy- hankintapäivä 7.2.2017

Elina Särmälän esitys

Anni-Mari Syväniemen esitys

 

Tutkijapuheenvuoroja Ruralia-instituutista liittyen eri tutkijoiden ruokateeman tutkimusteemoihin:

Birgitta Partanen: Luomusertifioinnilla lisäarvoa luonnontuotteille

Carina Tikkanen-Kaukanen: Suomalaisilla marjoilla ja hunajalla infektioita vastaan

Hanna-Maija Väisänen: Lähi-innovaatioilla julkiseen keittiöön

Marjo Särkkä-Tirkkonen: Ruuan merkittävä alkuperä

 

Tuottajalta tukkuun ja ammattikeittiöön Kaakkois-Suomessa 28.11.2016

Päivi Töylin esitys

Mikko Luokkamäen esitys

 

Uusi lähiruokakeskus Kymenlaaksoon 17.11.2016

Työpajaesitys

 

Pakkausaamukahvit 9.11.2o16

Työpajaesitys                       Vesa Junttilan esitys

Niina Torikan esitys                    Juha-Matti Katajajuuren esitys

Ari Henttosen esitys

 

Verkon vaihtoehdot voimavaraksi 3.11.2016

Työpajaesitys

 

Hävikkiruokaa kuluttajille 11.10.2016

Työpajaesite        Kirsi Silvennoisen esitys

Johanna Kohvakan esitys                                  Kaisa Grönmanin esitys

 

Räätälöimällä julkiseen keittiöön 7.4.2016

Työpajaesite         Hanna-Maija Väisäsen ja Leena Viitaharjun esitys

Auli Windtin esitys                                  Merja Lähdesmäen esitys

 

V Kumppanuuspöytä 27.10.2015

Työskentelyn kuvaus                                 Tuula Revon/ Jukka Ikosen esitys

 

IV Kumppanuuspöytä 2.9.2015

Minna Mikkolan esitys              Riitta Kaipaisen esitys                Manu Rantasen esitys

Yhteenveto työskentelyssä tuotetuista kehittämisideoista

 

Ruoka-Kouvola Uudeksi Elinkeinokärjeksi -hankkeen tulokset

Loppuraportti löytyy täältä

Vuosina 2013 – 2014 toteutettujen kumppanuuspöytäkokoontumiset

Kooste löytyy täältä

 

TILASTOTARKASTELU RUOKA-KOUVOLA -TEEMASSA

Ruoka-Kouvolan jatkokehittämistyötä varten on toiminnasta tehty kooste, johon on myös lisätty tilastotarkastelua Kouvolan ja Kymenlaakson osalta. Klikkaa alapuolella olevaa kuvaketta, josta pääset PP-esitykseen. Varsinaiset tilastot löytyvät kuvakkeen alapuolelta linkeistä.

KansiPP

Liite 1. Yleiskuva Ruoka-Kouvolasta tilastojen perusteella

Liite 2. Lukuja alkutuotannosta

Liite 3. Lukuja elintarvikeyrityksistä

Liite 4. Lukuja kaupasta

Liite 5. Lukuja ravitsemispalveluista

Kumppanuuspöytätoimintaa koordinoivat vuonna 2015 yhteistyössä Kouvola Innovation Oy sekä Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti. Tapahtumien esityksiä ja kumppanuuspöytätoimintaan liittyviä kirjallisia analyyseja löytyy Materiaalipankki -sivulta

Tiivistelmä Kumppanuuspöytätoiminnasta (kokoontumiset ja kyselyt v. 2014) löytyy täältä

 

Ruralia-instituutin Ruoka-Kouvola -teemaan liittyviä raportteja

Määttä, S. ym. 2012: Kouvolan seudun elintarviketalouden vaikutukset alueeseen ja työllisyyteen. Nykytilanne ja alustavat lätökohdat kehitysvisiolle.

Keskinarkaus, S. ym. 2014: No saako sitä väinönputkea käyttää vai ei? Luonnontuotealan yrittäjien haasteita

Rutanen, J. 2014: Luonnontuotteet monipuolistuvissa arvoverkoissa – luonnontuotealan toimintaohjelma 2020

Kasslin, O. & Valkeapää, A. 2014: Lähiruokaa koskevat arvot ja asenteet Suomessa

Iivonen, S. ym. 2014: Luomukasvistuotannon kannattavuus ja tarjontaketjujen toimivuus Suomessa

Viitaharju, L. ym. 2014: Työtä ja hyvinvointia! Lähiruoan käytön aluetaloudelliset vaikutukset Suomen maakunnissa

 

Ruoka-alan rahoitusesite