Materiaalipankki
Täältä löydät sekä “Yhteistyöllä lisäarvoa ruokaketjuille – elintarvikeyritysten aktivointi Kaakkois-Suomessa” että “Ruoka-Kouvola uudeksi elinkeinokärjeksi”- hankkeen tilaisuuksien materiaaleja ja tilastoja ja niitä täydentäviä osioita.
Osta ja myy- hankintapäivä 7.2.2017
Elina Särmälän esitys
Anni-Mari Syväniemen esitys
Tutkijapuheenvuoroja Ruralia-instituutista liittyen eri tutkijoiden ruokateeman tutkimusteemoihin:
Birgitta Partanen: Luomusertifioinnilla lisäarvoa luonnontuotteille
Carina Tikkanen-Kaukanen: Suomalaisilla marjoilla ja hunajalla infektioita vastaan
Hanna-Maija Väisänen: Lähi-innovaatioilla julkiseen keittiöön
Marjo Särkkä-Tirkkonen: Ruuan merkittävä alkuperä
Tuottajalta tukkuun ja ammattikeittiöön Kaakkois-Suomessa 28.11.2016
Päivi Töylin esitys
Mikko Luokkamäen esitys
Uusi lähiruokakeskus Kymenlaaksoon 17.11.2016
Pakkausaamukahvit 9.11.2o16
Työpajaesitys Vesa Junttilan esitys
Niina Torikan esitys Juha-Matti Katajajuuren esitys
Ari Henttosen esitys
Verkon vaihtoehdot voimavaraksi 3.11.2016
Hävikkiruokaa kuluttajille 11.10.2016
Työpajaesite Kirsi Silvennoisen esitys
Johanna Kohvakan esitys Kaisa Grönmanin esitys
Räätälöimällä julkiseen keittiöön 7.4.2016
Työpajaesite Hanna-Maija Väisäsen ja Leena Viitaharjun esitys
Auli Windtin esitys Merja Lähdesmäen esitys
V Kumppanuuspöytä 27.10.2015
Työskentelyn kuvaus Tuula Revon/ Jukka Ikosen esitys
IV Kumppanuuspöytä 2.9.2015
Minna Mikkolan esitys Riitta Kaipaisen esitys Manu Rantasen esitys
Yhteenveto työskentelyssä tuotetuista kehittämisideoista
Ruoka-Kouvola Uudeksi Elinkeinokärjeksi -hankkeen tulokset
Loppuraportti löytyy täältä
Vuosina 2013 – 2014 toteutettujen kumppanuuspöytäkokoontumiset
Kooste löytyy täältä
TILASTOTARKASTELU RUOKA-KOUVOLA -TEEMASSA
Ruoka-Kouvolan jatkokehittämistyötä varten on toiminnasta tehty kooste, johon on myös lisätty tilastotarkastelua Kouvolan ja Kymenlaakson osalta. Klikkaa alapuolella olevaa kuvaketta, josta pääset PP-esitykseen. Varsinaiset tilastot löytyvät kuvakkeen alapuolelta linkeistä.
Liite 1. Yleiskuva Ruoka-Kouvolasta tilastojen perusteella
Liite 2. Lukuja alkutuotannosta
Liite 3. Lukuja elintarvikeyrityksistä
Liite 5. Lukuja ravitsemispalveluista
Kumppanuuspöytätoimintaa koordinoivat vuonna 2015 yhteistyössä Kouvola Innovation Oy sekä Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti. Tapahtumien esityksiä ja kumppanuuspöytätoimintaan liittyviä kirjallisia analyyseja löytyy Materiaalipankki -sivulta.
Tiivistelmä Kumppanuuspöytätoiminnasta (kokoontumiset ja kyselyt v. 2014) löytyy täältä
Ruralia-instituutin Ruoka-Kouvola -teemaan liittyviä raportteja
Määttä, S. ym. 2012: Kouvolan seudun elintarviketalouden vaikutukset alueeseen ja työllisyyteen. Nykytilanne ja alustavat lätökohdat kehitysvisiolle.
Keskinarkaus, S. ym. 2014: No saako sitä väinönputkea käyttää vai ei? Luonnontuotealan yrittäjien haasteita
Rutanen, J. 2014: Luonnontuotteet monipuolistuvissa arvoverkoissa – luonnontuotealan toimintaohjelma 2020
Kasslin, O. & Valkeapää, A. 2014: Lähiruokaa koskevat arvot ja asenteet Suomessa
Iivonen, S. ym. 2014: Luomukasvistuotannon kannattavuus ja tarjontaketjujen toimivuus Suomessa
Viitaharju, L. ym. 2014: Työtä ja hyvinvointia! Lähiruoan käytön aluetaloudelliset vaikutukset Suomen maakunnissa
Ruoka-alan rahoitusesite