February 24th, 2017

Elintarvikealan vientivalmennuspäivä 24.3.2017 (verkkolähetys ja työpaja) Kouvolassa

Arvoisa elintarvikealan yhteistyökumppani!

Yhteistyöllä lisäarvoa ruokaketjuille – elintarvikeyritysten aktivointi Kaakkois-Suomessa” -hankkeen seuraava työpaja pureutuu elintarvikeviennin teemaan. Päivän aikana selviää, mitä jokaisen elintarvikevientiä pohtivan on tiedettävä viennin viranomaisvaatimuksista ja mitä konkreettista apua julkinen sektori tarjoaa yritysten vientiponnisteluihin. Valmennus on suunnattu erityisesti elintarvikevientiä suunnitteleville tai jo vieville yrityksille, mutta myös muut tahot ovat tervetulleita mukaan.

Maksuton vientivalmennuspäivä järjestetään Finpron tiloissa Helsingissä, mutta valmennusta seurataan suorana verkkolähetyksenä Kouvola Innovation Oy:n tiloissa. Elintarvikealan vientivalmennuspäivän järjestävät yhteistyössä Eviran pk-vientihanke ja Food from Finland -ohjelma.

Elintarvikealan vientivalmennuspäivä

 

Aika: Perjantai 24.3.2017 klo 9.30-15.30

Paikka: Kouvola Innovation Oy, Paraatikenttä 4, 45100 Kouvola

Ajo-ohjeet: https://goo.gl/maps/rjSzyLnbHRz

 

OHJELMA:

9:30 Aamukahvit tarjolla

10–12 Viennin edellytykset

Elintarvikeyrityksen vienti nousuun – oppeja kilpailijamailta, Csaba Jansik, Luonnonvarakeskus
Mitä lupia ja todistuksia elintarvikeviennissä tarvitaan? Hentriikka Kontio, maa- ja metsätalousministeriö ja Sanna Kiuru, Evira
Elintarvikeviennin aloittaminen ja vientimenettely – yrittäjän askelmerkit käytännön toimintaan, Minnaleena Lehikoinen, Tulli

12–13 Lounas (omakustanteinen)

13–15:30 Viennin mahdollistajat

Mahdollisuudet eri markkinoilla – minne vientiä kannattaa suunnata? Esa Wrang ja Annaleena Soult, Food from Finland
Food and e-commerce: case China, Jonna Wibelius, Food from Finland
Edustusverkoston Team Finland -palvelut yrityksille ja EU:n kauppasopimukset, Sara Ohls ja Petri Kuurma, ulkoasiainministeriö
Elintarvikeviennin rahoituspalvelut pk-yrityksille – mihin kaikkeen voi saada rahoitusta? Pirjo Hakanpää, Tekes
Tuotekehityksellä osuva ja kannattava vientituote, Eeva-Liisa Lilja, Finnish Food Innovations
Kohdemaan yhteistyökumppaneiden löytämiseen on tarjolla apua, Satu Alapiha, Enterprise Europe Network

15:30 Jatkoaskeleet ja tilaisuuden päätös

Pyydämme vahvistamaan osallistumisenne keskiviikkoon, 22.3.2017, mennessä oheisen linkin kautta: https://www.webropolsurveys.com/S/B2B93ECB8ADC5427.par tai tuomo.kauha@kinno.fi

Tilaisuus on maksuton. Tervetuloa! Lisätietoja: Yhteistyöllä lisäarvoa ruokaketjuille-hanke, Tuomo Kauha, projektipäällikkö, Kouvola Innovation Oy, tuomo.kauha@kinno.fi, puh. 020 615 5292